What is Frontend Friday

Frontend Friday is a small vision about a meeting in Oulu. A web spirited meet. The vision started it's life at the spring of 2012. In the core the vision had html and web. All in the area of those keywords would be suitable for topics.

The vision came to reality at the end of November. First meet took place at Stockmann cafe Vintti. Five pioneers arrived and ideas were shared. The need for this kind of meet seemed to be there.

Mikä on Frontend Friday

Frontend Friday on pieni ajatus webbihenkisten ihmisten tapaamisesta Oulussa. Ajatus syttyi kevään 2012 aikana ja kirkastui syksyllä. Kirkastuneessa ajatuksessa keskiössä oli html ja web. Kaikki sen ympärillä pyörivä sopisi aiheeksi.

Pieni ajatus muuttuin todeksi marraskuun 2012 lopussa. Silloin tavattiin oikeasti ensimmäisen kerran. Paikkana oli Stockmannin Vintti ja paikalle saapui viisi pioneeria. Aiheesta ja aiheen vierestä puhuttiin ja se oli oikeastaan tarkoituskin. Henki oli oikea ja pieni tarve tämäntyyppiselle tapaamiselle tuntui olevat.

Mutta entäpäs tuo nimi

Aluksi puhuttiin vain web tapaamisesta. Fronttimiitti Oulussa. Se tuntui omassa mielessä sopivalta. Mutta koko ajan taka-alalla oli ajatus Frontend Friday -nimestä.

Jälleen kerran pieni mieli kohtasi vertaisia ja uskalsin heittää nimen ilmoille. Ja se kuulosti hyvältä. Muidenkin mielestä. Ja kerran tässä tapaamista järjestetään niin järjestetään sitten tosissaan.

Vaikka nimenä on Frontend Friday, ei se sido tapaamista vain perjantaihin. Friday on lähinnä viittaus siihen, että tapaaminen on hyvin vapaa. Vähän kuin perjantain saunailta. Tosissaan ollaan mutta ei vakavasti. Ja kriittisesti keskustellaan mutta asiasta.